Pripravíme si: 600g väčších zemiakov, 200g bravčového mäsa, 1 žemľa, 1 vajce, 30g cibule, 40g hladkej múky, 40g masla, 10g cukru, 2dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, ocot

Postup:
Očistené zemiaky v strede vydlabeme. Mäso pomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemľu, vajce, soľ, čierne korenie, postrúhanú cibuľu a premiešame. Pripravenou plnkou naplníme zemiaky, dáme do hrnca, podlejeme vodou, prikryjeme a udusíme až kým nezmäknú. Z múky a masla pripravíme zápražku, zlejeme ju vodou, pridáme bobkový list, soľ, trocha cukru, octu a povaríme približne 15 minút. Nakoniec pridávame mlieko až kým nám nevznikne polohustá omáčka, ktorou polejeme udusené zemiaky. Môžeme podávať s chlebom.

Original Nazjedenie.sk » Zemiaky

Print Friendly