Potrebujeme:

5 dg masti (oleja), 5 dg cibule, 15 dg miešanej zeleniny, 15 dg karfiolu, 10 dg konzervovaného hrášku, 30 dg ryže, 2 lyžice paradajkového pretlaku, vodu, soľ a zelenú petržlenovú vňať

Postup:

Na masti (oleji) opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme prebratú, vriacou vodou sparenú a dobre odkvapkanú ryžu a pražíme asi 5 minút. Potom ju zalejeme vodou alebo odvarom zo zeleniny, osolíme a v rúre udusíme do mäkka. Očistenú a umytú zeleninu pokrájame na malé kocky, karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Do hotovej ryže pridáme uvarenú odkvapkanú zeleninu aj so zeleným hráškom a nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou, zalejeme paradajkovým pretlakom rozmiešaným s vodou a chvíľku ešte podusíme.

Original Jedlo.eu » Ryža a obilniny

Print Friendly