Čo potrebujeme?

pre 4 osoby

  • 340 g penne
  • 170 g mladej špargle
  • 170 g mladej fazuľky očistenej a pokrájanej na 3 cm kúsky
  • 170 g vylúskaného mladého hrášku
  • 1 lyžicu extra panenského olivového oleja
  • 1 posekanú cibuľu
  • 1 pokrájaný strúčik cesnaku
  • 115 g pokrájaných malých šampiňónov
  • 1 lyžicu polohrubej múky
  • 240 ml suchého vína
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžice posekaných čerstvých byliniek, napríklad petržlenovej vňate a tymianu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Príprava:

Cestoviny varíme vo vode 10 – 12 minút. Necháme dôkladne odkvapkať. 2. Špargľu pokrájame na kúsky dlhé 3,5 cm a končeky odložíme zvlášť. Kúsky špargle, mladú zelenú fazuľku a hrášok dáme do kastróla s vriacou vodou. Necháme zovrieť a varíme 5 minút. Pridáme špargľové končeky a varíme ďalšie 2 minúty. Necháme dôkladne odkvapkať. 3. V panvici rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu a pražíme 3 – 4 minúty, kým nie je mäkká. Potom pridáme cesnak a šampiňóny a za občasného premiešania pražíme ďalšie 2 minúty. 4. Primiešame múku, potom postupne prilievame víno a za stáleho miešania necháme zovrieť. Varíme na slabom ohni, kým omáčka nezhustne. Primiešame smotanu, bylinky, soľ a mleté čierne korenie. Potom dáme do omáčky uvarenú zeleninu a pomaly prehrievame bez varenia ešte 1 – 2 minúty. 5. Cestoviny rozdelíme na 4 vyhriate taniere a prelejeme omáčkou. Podávame ihneď. Jedlo môžeme podávať posypané čerstvo nastrúhaným parmezánom.

Original Jedlo.eu » Cestoviny

Print Friendly