Potrebujeme: 2 baklažány, 1 paradajku, 1 cibuľu, 3 stúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, soľ, olej

Postup: Baklažány umyjeme, odrežeme stopku, pozdĺžne ich prekrojíme na dve polovice a vyberieme mäkké vnútro (vydlabeme lyžičkou), ktoré si odložíme na ďalšie spracovanie. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, vnútro z baklažánov a ochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou. Zmes chvíľku podusíme a naplníme ňou polovice baklažánov, na plnku naukladáme na kolieska nakrájané paradajky. Pekáč potrieme olejom, poukladáme doň baklažány a zapečieme. Pred pečením môžeme posypať strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom alebo celozrnným pečivom.

Original Nazjedenie.sk » Zelenina

Print Friendly