Suroviny:

*1 väčší karfiol

* soľ

*1 cibuľa

*3 strúčiky cesnaku

*olivový olej

*150 g šampiňónov

*2 dl zeleninového vývaru

*2 lyžice paradajkového pretlaku

*5 paradajok

*štipka mletej škorice

*2 dl kyslej smotany

Postup: Umytý karfiol rozoberieme na ružičky a v mierne osolenej vode varíme 5 minút.
Karfiol vyberieme a preložíme do misy.
Na troche oleja opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny, osolíme a krátko opražíme.
Vmiešame do karfiolu, preložíme do vymastenej zapekacej nádoby, podlejeme vývarom a zapekáme 10 minút.
Pokrájané paradajky ochutíme mletou škoricou, premiešame
s paradajkovým pretlakom a uložíme na karfiol.
Jemne premiešame, pokvapkáme olivovým olejom, podlejeme smotanou a zapekáme domäkka.

Original Jedlo.eu

Print Friendly