Potrebujeme:

  • 300 g paradajok
  • 250 g teľacieho mäsa
  • 100 ml kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 30 g údeného syra
  • 4 jablká
  • hladká múka
  • 2 cibule
  • 1 lyžica masti na vymastenie misy
  • 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Na plátky nakrájané paradajky osolíme, obalíme múkou a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Posypeme uvareným nadrobno nakrájaným mäsom. Okoreníme a posypeme očistenými nastrúhanými jablkami, nadrobno nakrájanou a nasekanou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Všetko zalejeme vajcom, ktoré sme rozšľahali s nastrúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. Hotové pokvapkáme kyslou smotanou. Vhodná príloha sú varené zemiaky posypané petržlenovou vňaťou.

Original Jedlo.eu

Print Friendly