Suroviny:

  • 750 ml mlieka
  • 200 g krupice
  • 50 g masla
  • 2 žĺtky
  • 500 ml mlieka
  • 100 g nastrúhaného parmezánu
  • 60 g masla
  • 50 g múky
  • na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
  • mleté čierne korenie
  • 1 čajová lyžička soli

Postup:

Mlieko s maslom privedieme do varu, primiešame krupicu a na miernom ohni za stáleho miešania povaríme asi 15 minút. Odstavíme, opatrne primiešame žĺtky a necháme vychladnúť. Na pomúčenej pracovnej doske sformujeme do tvaru valca. Nakrájame na plátky hrubé 2 až 3 cm. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a navrstvíme do nej knedličky. Maslo roztopíme v hrnci a metličkou zašľaháme múku. Zalejeme mliekom a uvaríme omáčku. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Bešamelovú omáčku nalejeme na knedličky. Posypeme nastrúhaným parmezánom. Zapečieme v rúre predhriatej na 180 oC asi 15 minút.

Original Jedlo.eu » Bezmäsité jedlá

Print Friendly