Čo potrebujeme?

Bolonská omáčka:

  • 1 PL olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 kg mletého mäsa
  • 1/4 kg olúpaných paradajok v plechovke (celých alebo nakrájaných)
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 4 PL červeného vína
  • 1 PL sušenej bazalky
  • soľ, čerstvo namleté korenie

Syrová omáčka:

  • 50 g masla
  • 50 g múky
  • 600 ml mlieka
  • 125 g syra na strúhanie
  • 1/2 ČL strúhaného muškátového oriešku
  • 12 plátkov lasagnového cesta


Príprava:

Bolonská omáčka:Olej, jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažte do mäkka. Vmiešajte mäso, po zhnednutí mäsa pridajte paradajky, paradajkový pretlak, víno, bazalku, soľ a korenie. Priveďte do varu a povarte na miernom ohni 20-25 minút.Syrová omáčka:V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí.Do pekáča dajte najprv vrstvu bolonskej omáčky, na to dajte syrovú omáčku, potom lasagne. Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky a syrovej omáčky navrch. Pečte v predohriatej rúre na 180 °C, 30-35 minút, do mierneho zhnednutia syrovej omáčky.

Original Jedlo.eu » Cestoviny

Print Friendly