Aj keď je čas predveľkonočný v obchodoch ide na dračku šunka, vajíčka a klobásky, rozhodol som sa pripraviť dnes na obed niečo iného charakteru. Jednak mi pseudozvyky Veľkej noci nevravia nič, jednak neholdujem klasickej slovenskej veľkonočnej kuchyni. A tak vznikol nasledovný pokrm, ideovo inšpirovaný receptom z našej výhry.

Použité suroviny:

  • morčacie prsia
  • čerstvá bazalka
  • sušené paradajky
  • cesnak
  • cukety
  • biele víno
  • soľ
  • čierne korenie
  • oregáno
  • olivový olej

V mixéri rozmixujeme 100 g sušených paradajok, za hrsť lístkov bazalky, 2 strúčiky cesnaku a 2 lyžice olivového oleja. Vznikne nám veľmi príjemne voňavá hmota.

Plátky morčacieho mäsa vyklepeme na tenko, natrieme pripravenou zmesou, zvinieme do roliek a spevníme viacerými špáradlami. Rolky potom medzi špáradlami priečne rozrežeme na menšie „slimáčiky“. Cukety umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame ich pozdĺžne na tenké plátky. Vložíme ich na minútu do vriacej slanej vody, potom ich prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

Pripravené mini roládky prudko opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Opečené rolády podlejeme 1 dcl bieleho vína a pomaly ich prikryté dusíme asi 15 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme 2 štipky mletého oregána. Pred koncom pridáme do výpeku blanšírované cukety (môžete ich takisto skrútiť do mini závitkov).

Podávame s opekanými zemiakmi a cherry paradajkami.

Dobrú chuť.



Original Kuchár len tak z pasie …

Print Friendly