izidor30

Potrebujeme:

  • 150 g masla (nie rastlinného)
  • 150 g práškového cukru 4 vajcia
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 2 PL kakaa
  • 70 g hrubej múky
  • 1/4 kypriaceho prášku do pečiva tuk a múku na plech
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 2 hrste práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 3 dl rumu

Krém:

  • 4 žĺtky
  • 2 PL kakaa
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g masla (nie rastlinného)

Poleva:

  • 3 malé ľadové gaštany
  • 100 g masla

Postup:
Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do penista, pridáme kakao, orechy, preosiatu múku s kypriacim práškom a napokon zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyšším okrajom, dáme do rúry a upečieme. V mise zmiešame orechy s cukrom a rumom (ak treba, môžeme pridať asi 3 PL vody). Hmotu rozotrieme na vychladnuté cesto. Zo žĺtkov, z kakaa a cukru vyšľaháme nad parou krém a necháme ho vychladnúť. Potom do krému postupne vmiešame maslo. Krém natrieme na vrstvu s orechmi. Ľadové gaštany rozpustíme s maslom (nesmie sa variť) a mierne vychladnutú polevu nalejeme na krém. Po vychladnutí zákusok pokrájame na kúsky, každý kúsok môžeme ozdobiť čokoládovými hoblinami.

Original Jedlo.eu

Print Friendly