• 1 hovädzí chvost
  • bobkový list
  • nové korenie
  • cibuľu
  • koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler, paštrnák)
  • soľ
  • vodu
  • veľký hrniec

Dame variť chvost spolu s bobkovým listom, korením a cibuľou. Keď bude hotový (najskôr o 3 hodiny), vyber ho a odlož nabok. Do vývaru pridaj pokrájanú a ošúpanú zeleninu a nechaj variť domäkka. Ak by tam bola od začiatku, po tých 3-4 hodinách varenia by z nej zostalo blato, tak preto sa pridáva neskôr. Zároveň si uvarené mäso zachová vlastnú chuť a nepreberie ju od zeleniny. Hotovým vývarom môžme podlievať napríklad bolognese alebo iné jedlo, ak si ho dáme zamraziť v menších kockách.
Čisté obraté mäso z chvosta zasa môžme použiť k prívarkom, napríklad luskovému alebo tekvicovému, prípadne ho podávať samostatne s chrenom.

Ani kosti nemusíme vyhodiť. Ak máme doma väčšieho psa, bude sa tejto “kúsacej hračke” patrične tešiť.

Original Jedlo.eu » Mäso

Print Friendly