• 4 väčšie rezne z teľacej pečene
  • trocha hladkej múky
  • 2 PL masti
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • vývar
  • 1/8 l kyslej smotany
  • 2 PL kapár
  • soľ
  • citrón

Rezne odblaníme, osolíme a poprášime hladkou múkou. Na masti ich z oboch strán opečieme, potom vyberieme a dáme do kastróla nad paru. Cibuľu pokrájame nadrobno a vo zvyšnej masti ju opražíme do zlatista. Pridáme k nej i plnú lyžicu múky a chvíľu popražíme. Potom prilejeme trochu vývaru a smotanu. Pridáme aj posekané kapary a povaríme približne 5 minút. Chuť vylepšíme citrónovou šťavou. Pečeň troška zohrejeme v omáčke. Tirolskú pečeň podávame so suchou ryžou alebo haluškami.

Orifinal Jedlo.eu » Vnútornosti

Print Friendly