Čo potrebujeme?

  • 800 g tekvice
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 150 g cibule
  • 5 PL olivového oleja
  • 5 PL zeleninového vývaru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • cukor podľa chuti
  • 2 – 3 ČL citrónovej šťavy
  • 200 g hlivy (môžete podľa chuti vyskúšať aj iné huby)
  • 8 šalviových lístkov

Príprava:

Tekvicu pokrájame na štvrtiny a odstránime jadierka. Dužinu nakrájame na malé kocky.Olúpaný zázvor, cesnak a cibuľu posekáme nadrobno. Smotanu vyšľaháme dotuha. V hrnci zohrejeme 3 lyžice oleja a osmažíme na ňom zázvor, cesnak a polovicu cibule do sklovita. Pridáme pokrájanú tekvicu a spolu s ostatnými prísadami podusíme 2 až 3 minúty. Potom prilejeme zeleninový vývar a pod pokrievkou dusíme približne 5 minút.Pokrievku odstránime a dusíme, až kým v hrnci nezostane len polovica objemu tekutiny. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku a opatrne premiešame, aby zmes nadobudla krémovú konzistenciu. Dochutíme soľou, korením a cukrom.

Original Jedlo.eu » Bezmäsité jedlá

Print Friendly