Dnešný recept bude zase veľmi rýchly a jednoduchý. Kľudne ho môžete použiť ako predjedlo či ľahkú prílohu k vínku.

Suroviny na prípravu:

  • lístkové cesto
  • 4 vajcia
  • maslo
  • bujón
  • cibuľa
  • šalotka
  • listový špenát
  • tymián
  • petržlenová vňať
  • biele víno
  • škrobová múčka
  • soľ
  • čierne korenie

Lístkové cesto rozkrájame na väčšie štvorce. Misky na zapečenie obložíme papierom na pečenie a cesto nimi obložíme.

Medzitým na panvici orestujeme cibuľku a listový špenát pokiaľ nezvädne. Potom pridáme sušené paradajky, okoreníme a osolíme podľa chuti a zmesou naplníme cesto v miskách.

Na zmes vyklopíme surové vajce. Cesto zbalíme do batôžkov a necháme zapiecť v rúre pri 180°C asi tak 15-20 minút, pokiaľ na vrchu nechytí zlatistú farbu.

V bielom víne povaríme šalotku, pokiaľ sa alkohol nevyparí. Potom pridáme vývar z bujónu, tymián a petržlenovú vnať. Omáčku podľa potreby trochu zahustíme škrobovou múčkou a dochutíme soľou.

Hotové batôžky podávame s mladou cibuľkou a preliate vínovou omáčkou.


Dobrú chuť praje Paloma :-)



Original Kuchár len tak z pasie …

Print Friendly