Suroviny:

*455 g špagiet

*2 nasekané strúčiky cesnaku

*hrsť kapár namočených vo vode a odkvapkaných

*2 hrste veľkých čiernych olív (vykôstkovaných)

*12 pokrájaných ančovičiek

*3 malé sušené a rozmrvené čili papričky

*1 čajovú lyžičku sušeného oregana

*extra panenský olivový olej

*400 g konzervovaných paradajok

*odkvapkaných a nasekaných

*1 hrsť čerstvej bazalky

*soľ

*čerstvo mleté čierne korenie
Postup:

Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode “al dente”. Medzitým pár minút smažíme cesnak, kapary, olivy, ančovičky, chilli a oregano v troške olivového oleja. Pridáme paradajky, pomaly privedieme k varu a ďalej varíme 4 až 5 minút, až kým nevznikne paradajková omáčka primerane hustej konistencie. Odstavíme z ohňa, ponoríme do nej zliate špagety, potrasieme a polejeme ešte trochou omáčky. Posypeme nasekanou bazalkou, dochutíme soľou a korením a pokvapkáme olivovým olejom.

Original Jedlo.eu » Cestoviny

Print Friendly