Potrebujeme:

8 väčších šampiňónov, 4 plátky oravskej slaniny, 4 plátky šunky, 2 paradajok, 8 tenkých plátkov syra, 8 kúskov ananásu, lístkové cesto, soľ, korenie, mletá červená sladká paprika, žĺtok na potretie

Postup:

Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninku, koliesko paradajky, šunku a na vrch položíme nožičku. Všetko uchytíme špajdľou. Všetko zakryjeme plátkom syra a na špic pridáme ananás. Na tenko vyvaľkané cesto rozdelíme na 8 častí a zabalíme v tvare vežičiek, potrieme žĺtkom a pečieme do zlatista asi 30 minút.Ako prílohu podávame pečené zemiaky alebo hranolčeky a ako oblohu ananás, čo zostal.

Original Jedlo.eu » Huby

Print Friendly