Tento recept mám overený a je veľmi chutný a ľahký na prípravu.

Potrebujeme:

  • 400 g ružičkového kelu,
  • cibuľa,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • olej,
  • 1,5 dl smotany ( ja som použila kyslú smotanu-1 téglik),
  • 20 g škrobovej múčky (poprípade hladkej múky),
  • soľ, rasca.

Ružičkový kel očistíme, umyjeme a prekrajujeme na polovičky až štvrtinky, podľa toho ako veľké sú hlavičky. Na rozpálenom oleji speníme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu, očistený pretlačený cesnak, urestujeme ružičkový kel, pridáme rascu podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Keď je kel mäkký zahustíme ho zátrepkou zo smotany a škrobovej múčky resp. hladkej múky. Hotový pokrm dochutíme soľou. Najlepšie chutí so zemiakovou kašou.

Original Jedlo.eu » Lacné recepty

Print Friendly