Čo potrebujeme?

pre 4 osoby

  • 300 g guľatozrnnej ryže
  • 1 l kuracieho vývaru (podľa potreby)
  • 2 PL panenského olivového oleja
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 1 až 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml bieleho vína
  • 50 g masla
  • 50 g parmezánu
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 bobkový list
  • štipku nastrúhaného muškátového orieška
  • 300 g konzervovaného tuniaka v oleji
  • 1 PL vegety
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL posekanej petržlenovej vňate
  • 3 uvarené vajcia

Príprava:

Ryžu pripravíme podľa základného receptu.Do menšieho hrnca vlejeme smotanu, pridáme bobkový list a nastrúhaný muškátový oriešok. Zohrievame, pokiaľ smotana nezovrie.Do pripravenej teplej ryže vmiešame scedeného tuniaka, ochutíme vegetou a zalejeme prevarenou smotanou, z ktorej najprv vyberieme bobkový list. Všetko spolu krátko povaríme a zľahka premiešame. Nakoniec podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou. Na tanieri ozdobíme kolieskami uvarených vajec.

Pozri originál Jedlo.eu » Ryža a obilniny

Print Friendly