800 g stehna diviaka, 2 lyžice masti, 2 cibule, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku hladkej múky, mleté čierne korenie, 30 g slaniny, 100 g čerstvých šampiňónov.

Z očisteného, umytého a osušeného stehna sa cez vlákno nakrájajú rezne, zľahka sa naklepú, krátko sa narežú okrajové blany. Mäso sa mierne osolí a rýchlo opečie z obidvoch strán. Na masti po opekaní sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, zamieša a povarí. Do pripraveného základu sa vložia opečené rezne a pomaly sa dusia domäkka. Očistené, na plátky nakrájané šampiňóny sa pridajú do opraženej slaniny nakrájanej na kocky, osolia, okorenia a spolu opražia, mierne zalejú vodou a dusia domäkka. Mäkké mäso sa vyberie, šťava sa precedí na dusené šampiňóny, krátko povarí, dochutí soľou, korením, vložia sa rezne a spolu sa ešte krátko podusia. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ryža, cestoviny, žemľové knedle, zeleninové šaláty.

Posted in Recepty na divinu a kralika Tagged: diviak, divina, dusenie, na šampiňónoch, okrajové blany, povarí, recepty zo zveriny, rezeň z diviaka, rezne, soľ, spolu, stehná diviaka, varenie, vlákno, zverina

Original Ham recepty » divina

Print Friendly