Potrebujeme:

  • 600g baranieho stehna,
  • 1 papriková klobása,
  • 3 cibule,
  • 50g slaniny,
  • 50g tvrdého syra, olej na potrenie,
  • čierne korenie, soľ

Mäso nakrájame na plátky široké asi 3cm, ktoré naklepeme a ešte prekrojíme na širšie rezanky. Potrieme ich olejom, osolíme, okoreníme a zakryté necháme asi 2 hodiny v chlade uležať. Cibule olúpeme, nakrájame na štvrťky, ovčí syr a slaninu na štvorčeky a klobásu na kolieska silné asi 4mm. Naložené mäso v servítke zbavíme prebytočného oleja a striedavo so syrom, klobásou, slaninou a cibuľou ich napichávame na kovové ihlice potreté olejom. Špízy pečieme na ražni po všetkých stranách asi 10 minut a podávame s tmavým chlebom.

Original Jedlo.eu » Grilovanie

Print Friendly