Čo potrebujeme?

pre 4 osoby

  • 800 g paradajok
  • 200 g mäkkého tvarohu
  • 100 g tvrdého syra
  • 2 vajcia
  • provensálske korenie
  • čerstvá bazalka
  • petržlenová vňať
  • drvený kmín
  • soľ
  • trocha strúhanky
  • 2 stredné cibule
  • olivový olej
  • soľ

Príprava: 35 minút

Pevné a rovnomerné paradajky zrežte navrchu a lyžičkou, alebo kruhovým vykrajovátkom vyberte ich jadrovník a rebrá. Nechajte z nich vykvapkať šťavu a potom vo vnútri osoľte a trochu okoreňte provensálskym korením.Tvaroh, strúhaný syr, vajce, čerstvé nasekané bylinky, kmín, soľ a strúhanku premiešajte a vzniknutou hmotou naplňte vnútra paradajok. Náplň prikryte zrezanými vrchnáčikmi paradajok a naplnené paradajky vložte do zapekacej nádoby. Pridajte k nim nasekané jadrovníky a rebrá z paradajok s nadrobno nakrájanou cibuľou.Prelejte trochou oleja a pečte v rúre pri 140 °C asi 10 minút a potom dopekajte 5 minút na 170 °C (záleží na veľkosti paradajok). Do vypečenej šťavy môžete pridať trochu sladkej smotany alebo ostrého kečupu. Podávajte s čerstvým pečivom.

Original Jedlo.eu » Bezmäsité jedlá

Print Friendly