Suroviny:

  • 500 g hovädzieho zadného (chudého) mäsa
  • 500 g bravčového stehna
  • 500 g cibule
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

Mäso a cibuľu nakrájame na kocky. Všetko pomelieme na mlynčeku, pričom striedame hovädzie, bravčové a cibuľu. Pomletú masu vymiešame, posolíme, okoreníme a necháme odstáť 24 hodín. Z masy na druhý deň formujeme na dlani malé fašírky a oplieskavame ich. Pečieme na kontaktnom grile alebo na drevenom uhlí. Podávame so šalátom – hlávkovú kapustu nakrájame, pridáme cibuľu, pažítku, ocot, citrón, soľ, olej. K plieskavici výborne chutia aj pečené zelené papriky. Ako príloha môžu byť zemiaky alebo len čierny chlieb. Podávame ľahké červené víno alebo pivo.

Orifinal Jedlo.eu » Bravčové

Print Friendly