• 280 g jahňacích alebo kuracích pečienok
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 cibuľu
  • 4 plátky slaniny
  • slnečnicový olej
  • 1 hovädzí bujón
  • polovicu kapusty
  • 1 strúčik cesnaku
  • 15 g masla
  • 1 PL petržlenovej vňate

Pečienky umyjeme a obalíme ich v múke. Cibuľu nakrájame na kolieska a slaninu nakrájame na pásiky. V panvici zohrejeme olej a opražíme pečienky do hneda. Vyberieme z panvice.
Do panvice dáme slaninu a cibuľu a opražíme do mäkka. Pridáme zvyšnú múku, bujón a 300 ml vody a varíme pokiaľ nám to nezhustne. Vrátime pečienku do panvice a varíme 5-7 min.
Kapustu nakrájame na jemno a uvaríme ju vo vode 5 min alebo do mäkka. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme kapustu a petržlenovú vňať a opražíme do zlatista. Podávame s pečienkou. Servírujeme so zemiakovým pyré.

Orifinal Jedlo.eu » Vnútornosti

Print Friendly