800 g boku diviaka, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, tymian, nové korenie, bobkový list, 1 lyžicu masti, 1 lyžičku hladkej múky

Očistené, umyté a osušené mäso sa osolí, okorení a potrie rozdrveným divým korením. Pripravené mäso sa vloží do pekáča, poleje roztopenou masťou, mierne podleje vodou a pečie v rúre domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia a polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Upečené mäso sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, krátko opraží, zaleje vodou, dobre rozmieša a povarí. Pred dovarením sa dochutí soľou a precedí. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, žemľové knedle, rôzne upravená kapusta, zeleninové šaláty.


Posted in Recepty na divinu a kralika Tagged: bok z diviaka, diviak, divina, korenie, okorení, pečený, pečie, povarí, precedí, Recepty, vydusí, zverina

Original Ham recepty » divina

Print Friendly