prsia

Potrebujeme:

  • kuracie prsia (asi 6 kúskov)
  • 1 citrón
  • 1 PL olivového oleja
  • 1/4 hrnčeka masla
  • 3 hrnčeky čerstvých pokrájaných húb
  • 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 2 PL hladkej múky
  • petržlenová vňať

Do olejom vymastenej zapekacej misy vložíme kuracie prsia, pokvapkáme šťavou z pol citróna a zvyšný citrón pokrájame na plátky a poukladáme na prsia. Pečieme v predhriatej rúre asi 30-40 min kým nezhnednú. Medzitým si na panvici roztopíme maslo, pridáme huby, poprášime ich múkou a podlejeme troškou vývaru. Keď sa z neho trošku oparí, dolejeme zvyšný vývar a varíme kým nám nevznikne krémová omáčka. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a hotovú omáčku prelejeme cez kuracie prsia. Podávame s ryžou alebo uvarenými cestovinami.

Original Jedlo.eu » Huby

Print Friendly