Potrebujeme na 4 porcie:

Na pacinky:

  • 1 malý neošetrený pomaranč
  • 150g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 10 vetvičiek tymiánu
  • 50g rozpusteného masla
  • 375ml mlieka
  • maslo alebo olej na snaženie

Na náplň:

  • 5 jarných cibuliek
  • 250g šampiónov
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 500g kuracieho mňsa
  • 2 lyyžice oleja
  • soľ
  • korenie
  • 200g kyslej smotany

Postup:

Pomaranč umyjeme v horúcej vode a osušíme. Nastrúhame kôru, vytlačíme šťavu a odložíme nabok na prípravu náplne. Rozšľaháme múku, vajcia, pomarančovú kôru, soľ a lístky s 2 vetvičiek tymiánuPridávame striedavo rozpustené maslo a mlieko, až vznikne polotekuté cesto bez hrudiek. Prikrijeme ho a necháme 30 minút odpočinúť.
Jarné cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Huby očistíme, otrieme vlhkou utierkou a nakrájame na tenké plátky, ktoré ihneď zakvapkáme citrónom. Kuracie prsíčka nakrájame na prúžky. Rozohrejeme jednu lyžicu oleja a mäso na ňom zo všetkých strán rýchlo opečieme. Osolíme ho, vyberieme z panvy a odložíme. Zahrejeme zvyšok oleja a huby na ňom 5min prudko opekáme. Po 3 min pridáme jarné cibuľky. Nakoniec vmiešame kuracie mäso. Potom to upčieme.

sejmout2

Original Jedlo.eu » Huby

Print Friendly