300 g polohrubej múky, 4 lyžice mlieka, 30 g kvasníc, štipka cukru, 4 lyžice kyslej smotany, 3 lyžice bieleho vína, 3 žĺtka, 300 g škvariek, mleté čierne korenie, soľ

Kvasnice necháme vykysnúť vo vlažnom mlieku so štipkou cukru a 1 čajovou lyžičkou múky. Potom ich zamiešame s múkou, 2 žĺtkami, smotanou, vínom, pomletými škvarkami, soľou, korením na polotuhé cesto. Cesto vyvaľkáme a poskladáme ako obálku, tento postup opakujeme ešte 2 krát. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm na povrch nožom urobíme mriežku a formičkou urobíme kolieska. Pagáčiky necháme trochu vykysnúť. Potrieme vajcom, pečieme v predhriatej rúre.

Filed under: Pečivo a pizza

Original Ham recepty » Pečivo a pizza

Print Friendly