50 g nasekaných vlašských alebo píniových orieškov., 150 g hladkej múky., 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 100 zmäknutého masla alebo margarínu., 50 g cukru., 1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker., 2 PL mlieka.,
Na posypanie:1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker.,
Na prípravu cesta opražíme nasekané vlašské alebo píniové oriešky na teflónovej panvici bez tuku a necháme vychladnúť. V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, maslo alebo margarín, cukor, vanilkový cukor, mlieko a oriešky. Všetko vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Kúsky cesta s veľkosťou lieskového orieška uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a rukou roztlačíme na ploché ovály. Nožom vytvoríme na ľavej i pravej strane niekoľko zárezov. Na každý kúsok cesta nasypeme trochu vanilkového cukru vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    

Original vcielkaisr-mojerecepty

Print Friendly