Nastriekanie šľahačky – Šľahačku vyšľahajte natuho, aby sa z nej dali tvoriť tuhé kopčeky, dajte však pozor, aby ste ju neprešľahali, lebo by sa stĺkla na maslové hrudky. Naložte ju do vrecka na zdobenie s veľkou hviezdicovou hubicou, aby ste mohli vytláčať vzory.
Nadstavovaný krém – Ohrejte 275 ml mlieka do varu. V mise rozšľahajte 3 vaječné žĺtky so 60 g práškového cukru, aby vznikol svetlý krém. Pridajte 15 g preosiatej hladkej múky a 15 g kukuričnej múky a vyšľahajte nahladko. Na túto zmes nalejte horúce mlieko a dobre rozmiešajte. Vráťte masu do hrnca, stále miešajte a ohrejte do varu. Nechajte pomaly vrieť 2 minúty, pritom stále šľahajte, až vznikne hladká hustá masa. Primiešajte 1/2 lyžičky vanilkovej esencie a 3 lyžice šľahačky. Nalejte do misy a na vrch pritlačte priľnavú fóliu alebo pergamenový papier, aby sa nevytvorila koža. Nechajte vychladnúť.

    

Original vcielkaisr-mojerecepty

Print Friendly