Po minulotýždňovej bezmäsitej dobrote v podaní Palominej varešky sa nám zažiadalo trocha dobrého mäska. A tak som načrel do našej bohatej studnice receptov a našiel tento vcelku jednoduchý recept, ktorý venujem práve svojej milovanej manželke :-)

Použil som:

  • morčacie prsia
  • cibuľa
  • šalvia
  • múka
  • šampiňóny
  • víno marsala
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


V miske rozmiešame 3 lyžice múky, 1 lyžičku sušenej šalvie, soľ a mleté čierne korenie a vo vzniknutej zmesi obalíme morčacie prsia, nakrájané na rezne. V panvici rozohrejeme pár lyžíc olivového oleja a morčacie rezne v ňom osmažíme z oboch strán do zlatista. Po osmažení vyberieme z panvice a odložíme do tepla.

Do vzniknutého výpeku pridáme lyžicu masla a po rozpustení prisypeme na plátky nakrájanú cibuľu a na osminky nakrájané očistené šampiňóny. Dusíme, pokiaľ šampiňóny nezmäknú. Prilejeme 1 dcl vína Marsala (môžete použiť aj sherry, prípadne tokajské). Osolíme a okoreníme podľa chuti a za občasného miešania asi 5 minút pomaly varíme.

Do vzniknutej omáčky pridáme opečené rezne, chvíľu ich prehrejeme a môžeme servírovať.


Dobrú chuť.



Pozri originál Kuchár len tak z pasie …

Print Friendly