4 vajcia., 120 g masla., 150 g práškového cukru., 200 g polohrubej múky., 1 kypriaci prášok do pečiva., štipka soli., 300 g marhúľ., 80 g marhuľového džemu., 100 g tmavej čokolády na varenie., 4 lyžice smotany., 80 g bielej čokolády., 
Plnka: 300 g mäkkého tvarohu., 120 g masla., 2 vanilkové cukry., 50 g práškového cukru., 100 g kyslej pochúťkovej smotany.,
Žĺtky vymiešame s maslom a práškovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom a soľou a nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto preložíme do vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu, zarovnáme a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Upečený plát podľa hrúbky prekrojíme ako tortu alebo pozdĺžne na dve časti. Spodnú časť natrieme plnkou. nahusto vedľa seba uložíme vykôstkované marhule, prikryjeme druhou časťou a jemne popritláčame. Vrch natrieme marhuľovým džemom, polejeme roztopenou tmavou čokoládou premiešanou so smotanou a posypeme postrúhanou bielou čokoládou. Na chladnom mieste necháme dobre stuhnúť. 
Plnka: Maslo vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom do peny a postupne všľaháme tvaroh a kyslú smotanu.       

Original vcielkaisr-mojerecepty

Print Friendly