Potrebujeme:

pre 6 porcií:
1500 g mletého mäsa, 7 dcl paradajkového pretlaku, cesnak, paradajky, kukuricu, lasagne, olej, 200 ml mlieka, múku, syr, 2 ks taveného syru v črievku, koreniny

Ako na to:

Mäsová omáčka: Mleté mäso dáme na panvicu (bez oleja) a za stáleho miešania sušíme dovtedy, kým nepustí šťavu. Pridáme paradajkový pretlak zriedený s vodou. Pretlačíme 2 strúčiky cesnaku a nakrájame tam čerstvé olúpané paradajky. Dochutíme a necháme variť na miernom ohni.
Syrová omáčka: Do hrnca nalejeme trošku oleja. Pridáme 1-2 PL múky (spravíme zápražku), potom nalejeme mlieko a necháme povariť. Nastrúhame syr a pridáme aj tavený syr. Miešame, až kým sa nevytvorí hustá omáčka.
Lasagne: Hlboký pekáč vytrieme olivovým olejom. Každý plátok cestoviny potrieme tenkou vrstvou paradajkového pretlaku (zhora) a poukladáme na pekáč. Potom dáme tenkú vrstvu mäsovej omáčky, posypeme kukuricou, nakrájame olúpané paradajky a polejeme vrstvou syrovej omáčky. Znoza naukladáme cestoviny potreté paradajkovým pretlakom, mäso, kukuricu, paradajky, syrovú omáčku. Poslednú vrstvu nedávame syrovú omáčku.
Pečieme v rúre 30-35 minút na 180 C. 10 minút pred koncom posypeme strúhaným syrom. Po upečení necháme trocha vychladnúť pokrájame a podávame

Original Jedlo.eu » Cestoviny

Print Friendly