Čo potrebujeme?

  • 1 malé kurča alebo polovica väčšieho kurčaťa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 cibuľa
  • 40 g masti
  • hydinový vývar
  • 50 g mrkvy
  • 100 g vylúpaného zeleného hrášku
  • 300 g ryže
  • 1 malý karfiol
  • 70 g ružičkového kelu

Príprava:

Očistené a umyté kurča pokrájame na menšie kúsky, vykostíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pokrájanú cibuľu speníme v rozohriatej masti, pridáme pripravené mäso z kurčaťa, opražíme, podlejeme hydinovým vývarom a udusíme do polomäkka. Potom pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu, vylúpaný zelený hrášok a znova podusíme. Neskôr pridáme ryžu, zalejeme horúcim vývarom, premiešame a udusíme do mäkka.Očistený karfiol a ružičkový kel uvaríme osobitne v osolenej vode, scedíme, pridáme ku kurčaťu a všetko spolu zľahka premiešame. Podávame so zeleninovým šalátom.

Pozri originál Jedlo.eu » Ryža a obilniny

Print Friendly