Veľmi jednoduchý a chutný recept :)

Postup:

4 kuracie prsia prekrojíme na polovice, osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom podľa chuti a obalíme v hladkej múke. Na troške oleja orestujeme do zlatista z oboch strán, odstavíme.

Omáčku pripravíme z 2 veľkých, nadrobno pokrájaných cibúľ, ktoré speníme na 4 PL masla, pridáme 4 PL hladkej múky a popražíme asi 5 min. Potom pridáme 1,5 pohára kuracieho vývaru, 1,5 pohára bieleho vína, pridáme 400 g nakrájaných ľubovoľných húb, dosolíme a chvíľku povaríme. Do zapekacej nádoby preložíme prsia a zalejeme pripravenou omáčkou. Pečieme v rúre predhriatej na 250 st. cca 20-30 min.

Original Jedlo.eu

Print Friendly