600 g Chladených kuracích pŕs značky HYZA., 200 g Kuracej šunky DE LUXE údenej značky HYZA., soľ., čierne korenie.,
Na prípravu bazalkovej omáčky potrebujeme: 1 menšiu cibuľu., 1-2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)., 100 ml bieleho vína., kurací bujón z 1 kocky., 200 ml 33 % smotany na šľahanie., 50 g čerstvej bazalky., soľ., olej.,
Na prípravu restovanej zeleniny potrebujeme: 150 g cukiny., 200 g mrkvy., 50 g masla.,
Chladené kuracie prsia HYZA umyjeme a osušíme. Jemne osolíme a okoreníme čiernym korením. Do stredu kuracích pŕs urobíme tenkým ostrým nožom zárez. Cez zárez plníme kuracie prsia Kuracou šunkou DE LUXE údenou značky HYZA, ktorú sme si nakrájali na 5 cm prúžky. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán a na 15 minút dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C. Na prípravu omáčky si dozlatista orestujeme na panvici najemno nakrájanú cibuľku a cesnak. Zalejeme bielym vínom a smotanou, potom pridáme vývar, posypeme bazalkou a krátko povaríme. Uvarenú zmes rozmixujeme a precedíme. Opäť privedieme do varu a na miernom ohni varíme asi 4 minúty. Podľa chuti dosolíme. Mrkvu a cukinu umyjeme a osušíme. Nakrájame na tenké pásiky, ktoré na masle zľahka orestujeme a jemne osolíme. Mäso prelejeme bazalkovou omáčkou a servírujeme s restovanou zeleninou. 


Original vcielkaisr-mojerecepty

Print Friendly