Ingrediencie :
*kuracie prsia 3 ks
*olej 3 pol. lyžica
*syr Bambíno 1 ks
*syr niva 10 dkg
*cesnak 2 strúčik
*smotana na varenie 1 dcl
*orechy vlašské 80 g
*pomleté farebné korenie 1 káv. lyžička
*sušená bazalka 2 káv. lyžička
*cibuľa 1 ks
*soľ


Postup prípravy :


Orechy nahrubo nasekáme a opražíme na suchej panvici. Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a ochutíme nahrubo pomletým farebným korením. V panvice na rozpálenom oleji ich z oboch strán prudko osmažíme, potom vyberieme z panvice a zabalíme do alobalu aby nám nevychladli, kým spravíme omáčku. Do výpeku na panvici pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažíme. Pridáme nivu a miešame kým sa neroztopí, potom pridáme syr Bambíno, smotanu a pretlačený cesnak. Za stáleho miešania necháme prevariť. Prisypeme bazalku a už len krátko povaríme. Osmažené prsia na tanieri prelejeme bazalkovou omáčkou a posypeme opraženými orechami.

Doporučené prílohy : Cestoviny, ryža
Poznámky :
Ak niekto nemá rád nahorklú chuť orechových šupiek, opražené orechy po vychladnutí môžme zbaviť šupiek tak, že ich medzi dlaňami jemne treme. Orechy sú tak ľahšie stráviteľné.

Original Jedlo.eu » Mäso

Print Friendly