Dnešný recept je veľmi jednoduchý. Zvládnu ho i kuchári, ktorí sa do kuchyne s veľkou ochotou nehrnú. Je časovo i finančne menej náročný. Pokiaľ budeme čakať, kedy konečne skončí tá nekonečná zima, tak si aspoň jedlom môžeme priblížiť trošku slnka, než začneme plánovať dovolenku. A toto „slnko“ so svojou kombináciou ingrediencií, nám dnes skutočne veľmi chutilo.

  • krevety
  • bazalka
  • petržlenová vňať
  • 1 šalotka
  • bobkový list
  • 4-5 zemiakov
  • vývar (bujón)
  • zelené pesto
  • píniové oriešky
  • citrón
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Krevety potrieme olivovým olejom, posypeme sušenou bazalkou, čerstvou petržlenovou vňaťou a dáme odležať do chladničky aspoň na 30 minút ( k marináde môžete pridať aj cesnak).

Medzitým si pripravíme zemiakový krém. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú šalotku a k nej pridáme bobkový list. Zemiaky pokrájame na menšie kúsky a tiež napokon pridáme do hrnca. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a varíme, pokiaľ zemiaky nezmäknú.

Pokiaľ pripravujeme krém, na panvici pražíme krevety a píniové oriešky, až kým krevety nechytia ružovkastú farbu.

Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujeme ich na hladký krém, ktorý nesmie byť príliš hustý ani príliš riedky. Asi ako jemnejšia zemiaková kaša. Podľa chuti dokoreníme a dosolíme.

Krém naberieme na tanier. Na krém dáme zelené pesto a opražené krevety s orieškami. Pred jedením odporúčam krevety pokvapkať citrónom.

Dobrú chuť praje Paloma :-)



Original Kuchár len tak z pasie …

Print Friendly