Vyzerá to tak, že sa u nás s krevetami roztrhlo vrece… minulý týždeň Palomine krevetky so zemiakovým krémom, cez týždeň moje pomarančové krevetové antipasti, no a dnes do tretice všetko najlepšie: Krevetová polievka so sherry. Ok, priznám sa, je to trochu z núdze cnosť a recept na dnešný obed vznikal tak trochu za pochodu a z aktuálne dostupných surovín v domácnosti. Čuduj sa svete, vzniklo z toho niečo vcelku chutné a voňavé :-) Ak si to chcete vyskúšať, zídu sa Vám:

  • lúpané krevety
  • cibuľa
  • cesnak
  • jarná cibuľka
  • petržlen
  • zemiaky
  • tymián
  • chilli
  • rybí bujón
  • cherry
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Cesnak očistíme, rozdrvíme a vložíme do hrnca s ešte studeným olivovým olejom. Keď sa začne olej zohrievať a cesnak prenikavo voňať, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu smažíme do sklovita, cesnak vyberieme a vyhodíme, akonáhle začne hnednúť.

Pridáme na kocky nakrájaný pertžlen, zelenú cibuľku a na drobno nakrájané zemiaky. Chvíľu všetko spolu smažíme. Pridáme tymián a mleté chilli, prilejeme rybí bujón a trochu vody. Premiešame, privedieme do varu a pomaly varíme, dokiaľ nie je zelenina mäkká.

Polovicu polievky odoberieme a rozmixujeme. Jemný zeleninový krém vrátime naspäť do hrnca, prisypeme krevety, pridáme 1 dcl sherry a varíme ešte asi 5 minút. Osolíme, okoreníme…

… a môžeme podávať.

Dobrú chuť :-)



Original Kuchár len tak z pasie …

Print Friendly