Čo potrebujeme?

pre 4 osoby

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 3 vajca
  • 3 PL hrubej múky
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • olej na vyprážanie

Príprava:

Karfiol umyjeme, rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v mierne osolenej vode takmer do mäkka. Necháme odkvapkať a nadrobno ho posekáme. Vajcia rozklepneme a žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky spolu s múkou primiešame ku karfiolu, ochutíme soľou a ko­rením. Na­ko­niec do zmesi zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Z hmoty lyžicou vyformujeme malé placky, ktoré vyprážame na rozpálenom oleji. Podávame s uvarenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.

Original Jedlo.eu » Bezmäsité jedlá

Print Friendly