Potrebujeme:

  • 800 g zemiakov,
  • 1 vajce,
  • 120 g hrubej múky,
  • soľ,
  • 600 g hlávkovej kapusty,
  • 80 g masti,
  • 20 g práškového cukru,
  • 10 g kryštálového cukru

Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme do nich vajce, múku, soľ, a vypracujeme cesto. Pokrájame ho na kusy, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme do kruhu a na horúcej platni opečieme po oboch stranách. Upečené lokše potrháme na kúsky, dáme do cedníka, prelejeme horúcou vodou a vložíme do udusenej kapusty. Všetko spolu premiešame.

Príprava kapusty: nadrobno ju posekáme, dáme na masť, v ktorej sme cukor upražili na karamel a dáme dusiť.

Trochu osolíme a pred podávaním môžeme lokše posypať i cukrom podľa chuti.

Original Jedlo.eu » Bezmäsité jedlá

Print Friendly