• 1 kg kapra
  • 1 lyžičku soli
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkvu
  • 40 g póru
  • 0,5 kg čínskej kapusty
  • štipku mletého zázvoru
  • 80 g čerstvých šampiňónov
  • 1,5 dl hovädzieho vývaru
  • 1 lyžicu octu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžičku cukru
  • 1 lyžicu kukuričného škrobu

Očistený, vypitvaný, vykostený kapor sa umyje v studenej vode, osuší a nakrája na filé. Filé sa osolí a nechá chvíľu odstáť. Dno vhodnej nádoby sa vyloží očistenou, na plátky nakrájanou cibuľou, mrkvou, pórom a na rezance nakrájanou očistenou čínskou kapustou a posype mletým zázvorom. Na zeleninu sa uloží pripravené filé z kapra (môžu sa upravovať aj celé polovice), mierne sa podleje vývarom a dusí sa pod pokrievkou domäkka. Počas dusenia sa pridajú očistené, na plátky nakrájané šampiňóny a podľa potreby sa podlieva vývarom. Mäkké mäso sa vyberie a vloží do čistej nádoby. Zelenina sa zaleje octom rozmiešaným so sójovou omáčkou, cukrom a kukuričným škrobom. Krátko sa povarí, podľa potreby sa dochutí soľou. Pri podávaní sa na tanier položí porcia ryby a poleje zeleninou. Vhodná príloha: dusená ryža s korením karí alebo kardamónom.

Orifinal Jedlo.eu » Ryby a dary mora

Print Friendly