• 4 porcie kapra
  • 1 kg zemiakov
  • 1 PL masti na vymastenie misy
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 PL oleja
  • 1 citrón
  • rasca
  • mletá červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do zapekacej misy. Zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a rascou. Cibuľu pokrájame na kolieska a speníme na oleji. Porcie kapra osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a vložíme k cibuli. Osmaženého kapra s cibuľou dáme do misy na poukladané zemiaky, pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme asi 15 min. domäkka.

Original Jedlo.eu » Mäso

Print Friendly