• 1 väčšia kačica
  • 200 g šunky
  • 500 g šampiňónov alebo iných hríbov
  • 800 g cibuliek nakladaných v octe alebo sladkokyslom náleve
  • 2 dl bieleho vína
  • 2 g mletého čierneho korenia
  • 20 g hladkej múky
  • ½ l vývaru
  • rasca
  • petržlenová vňať
  • 30 g soli

Kačicu osolíme, posypeme rascou, podlejeme vodou a dáme upiecť na pekáči do chrumkava. Po upečení odoberieme trochu tuku a vo zvyšku  osmažíme cibuľku, huby.Podľa potreby okoreníme, pridáme biele víno a podusíme. Potom pridáme petržlenovú vňať a na pásiky pokrájanú šunku a dodusíme. v odobratom tuku osmžíme múku do červena, zalejeme vývarom a varíme až kým sa tuk od vody neoddelí. Podávame s knedlou , alebo zemiakmi.

Original Jedlo.eu » Mäso

Print Friendly