1 kg predného mäsa, 150 g údenej slaniny, 150 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky potlčenej rasce, 1 lyžička sladkej mletej papriky, na hrot noža štipľavú mletú papriku, na hrot noža mleté čierne korenie, 1 potlčený klinček, 2 potlčené zrnká nového korenia, soľ, vývar z kostí, 20 g hladkej múky, majorán

Dobre umyté mäso pokrájame na menšie kúsky, na pokrájanej slanine opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame rozotrený cesnak, všetky uvedené koreniny, pokrájané mäso a prikryté udusíme domäkka. Asi v polovici dusenia osolíme. Počas dusenia podlievame podľa potreby horúcim vývarom z kostí. Mäkké mäso poprášime múkou, trochu ešte povaríme a ochutíme majoránkou.

Posted in Recepty na divinu a kralika Tagged: divina, dusíme, jelenie mäso, jeleň, klinček, mäso, na hrot noža, na paprike, podlievame, polovnícké recepty, Recepty

Original Ham recepty » divina

Print Friendly