150 g jelenieho stehna (alebo iného mäsa), 40 g cibuľa, soľ, korenie divočina, vegeta, mleté čierne korenie, horčica, 0,5 dl svetlého piva, sladká smotana

Mäso odblaníme, nakrájame na menšie plátky (na jednu porciu minimálne tri kúsky) a naklepeme. Ochutíme soľou, korením divočina, vegetou, horčicou a zalejeme olejom – v páci necháme mäso minimálne 2 hodiny. Potom ho na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán a odložíme na teplé miesto. Do výpeku, v ktorom sme piekli mäso, pridáme najemno pokrájanú cibuľu, horčicu, svetlé pivo a sladkú smotanu na zjemnenie. Omáčku dochutíme soľou, korením a vegetou. Podávame so zemiakmi.

Posted in Recepty na divinu a kralika Tagged: divina, jelenie stehno, jeleň, korenie divočina, na pive, ochutíme, pivo, pochutka, polujeme, v páci, vegeta, zverina

Original Ham recepty » divina

Print Friendly