Ingrediencie :


*múka hladká 2 hrnček
*maslo 250 g
*cukor práškový 1 hrnček
*žĺtok vaječný 2 ks
*tvaroh 1 kocka
*cukor práškový 5 pol. lyžica
*zmäknuté maslo 5 pol. lyžica
*mlieko
*citrónová kôra
*jahody

Postup prípravy :
Z múky, masla, jedného hrnčeka cukru, žĺtok a nastrúhanej citrónovej kôry spracujeme hladké cesto, ktorým plníme väčšie vymastené a múkou vysypané formičky – košíčky. Dáme na plech a pečieme pri teplote 200 °C doružova. Po upečení ich vyklopíme a plníme plnkou. Plnka: vymiešame tvaroh, zmäknuté maslo a päť lyžíc cukru, ak je potrebné zriedime trochou mlieka. Na vrch poukladáme na štvrťky pokrájané jahody alebo iné ovocie podľa chuti.

Orifinal Jedlo.eu » Múčniky, zákusky, torty

Print Friendly