1. Z bielka vyšľaháme sneh, pridáme cukor a vyšľaháme dotuha. Potom po jednom zašľaháme žĺtky a olej. Nakoniec zľahka zapracujeme múku vymiešanú s kypriacim práškom. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a vložíme do rúry vyriatej na 170 °C. Pečieme asi 15 minút.

2. Na plnku dusíme nastrúhané jablká so škoricovým a vanilínovým cukrom v hrnci asi 20 minút domäka. Pridáme vanilínový puding rozmiešaný vo vode a asi 2 minúty povaríme. Hrniec odstavíme z platne, vmiešame citrónovú šťavu a ešte teplú náplň natrieme na upečené a vychladnuté cesto.

3. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, natrieme na jablká a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C ešte asi 6 minút. Upečený koláč necháme dobre vychladnúť a servírujeme.

Original Gurmán.sk – recepty

Print Friendly