Dnešný recept mi tak trochu pripomenul časy, keď som so svojím otcom chodievala do lesa na huby. A veru, že sme ich veľakrát našli dosť. Popri takejto činnosti človek tak vyhladne, že by potom zjedol aj vlka. Vychutnávala som si chvíle, keď sme si sadli na nejaký pník, vybrali z plecniaku chlebík, čo nám vždy na cestu pripravila mamka a počúvali šum stromov či spev vtáčikov. To lesné čaro a vôňu hríbov si budem pamätať navždy… Dnešný recept síce nebude z húb, ktoré môžme nájsť v lese ale skôr v supermarketoch, alebo nám ich môžu podarovať pestovatelia. Myslím však, že Vám tiež bude chutiť, pretože je ľahko stráviteľný a jeho príprava je veľmi jednoduchá. Hlivu alebo šampiňóny môžete nahradiť kuriatkami či inými hubami podľa chuti (hlavne však pozor, nech sú jedlé).

  • šampiňóny
  • hliva ustricová
  • bravčové karé
  • tymián
  • hovädzí vývar
  • cibuľa
  • cesnak
  • petržlenová vňať
  • smotana
  • soľ
  • čierne korenie
  • balzamikový ocot

Na masle najskôr opečieme mäso pokrájané na menšie kúsky tak, aby chytilo bielu farbu. Potom ho vyberieme a ďalej na masle posmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu.

Pridáme umyté a na menšie kusy pokrájané huby. Tie za krátky moment pustia vodu, ktorú je potrebné trochu nechať odpariť aby jej nezostalo veľmi veľa.

Potom pridáme petlačený cesnak, korenie, tymián a smotanu, zalejeme vývarom a všetko spolu necháme pomaly variť asi 15 minút.

Podľa potreby zahustíme múkou osmaženou na masle, dochutíme balzamikovým octom či soľou, posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.


Dobrú chuť praje Paloma :-)



Original Kuchár len tak z pasie …

Print Friendly