Čo potrebujeme?

  • 700g zmesi čerstvých húb
  • jedna cibuľa
  • 3 vajíčka
  • 50g jemných ovsených vločiek
  • 50g strúhanky
  • 30g škrobovej múčky
  • tuk alebo olej
  • drvenú rascu
  • majoránku
  • soľ
  • kypriaci prášok
  • petržlenová vňať
  • 250g karfiolu

Príprava:

Najemno nakrájanú cibuľu osmažte na panvici, pridajte na kúsky či plátky nakrájané hríby, soľ, kmín a nechajte asi desať minút dusiť vo vlastnej šťave. Šťava, ktorú hríby pustia by sa mala takmer vydusiť. Karfiol rozoberte na menšie kúsky a dajte ho krátko povariť do osolenej vody.Vychladnuté hríby potom v strojčeku rozsekajte na jemné kúsky, pridajte vajce, vločky, škrób a asi pol sáčku prášku do pečiva. Nakoniec vmiešajte uvarený karfiol rozkrájaný na malé kúsky, majoránku a petržlenovú vňať.Zmes vložte do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, prípadne iba zľahka vymastenej silikónovej formy a pečte pri 180 stupňoch asi dvadsať minút (podľa veľkosti formy). Podávajte s varenou zeleninou a syrovou omáčkou alebo ináč.

Original Jedlo.eu » Huby

Print Friendly