Čo potrebujeme?

  • 12 polouvarených zemiakov
  • 2 vajíčka
  • 250 g polohrubej múky
  • soľ

Náplň:

  • 700 g šampiňónov
  • 2 cibule
  • 2 strúčky cesnaku
  • 100 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 1 lyžica oleja
  • šťava z 1 citróna
  • 3 lyžice masla
  • soľ
  • biele korenie
  • petržlenka

Príprava:

Rozpučíme zemiaky, vmiešame do nich vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Slaninu, cibuľu a cesnak orestujeme na oleji. Pridáme očistené a pokrájané hríby, ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením a podusíme do mäkka. Do tortovej formy dáme 1/2 cesta a naň vrstvu hríbovej zmesi. Posypeme sekanou petržlenkou a opät vytvoríme vrstvu z cesta. Tú posypeme strúhaným syrom a poukladáme lupienky masla. Pečieme v rúre asi 30 min.

Original Jedlo.eu » Huby

Print Friendly